Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Moschino - искрящ бунт

Moschino - искрящ бунт

Модната марка Moschino е родена през 1983 г.: една наистина запомняща се година, през която оживява първата истинска колекция, отваряйки вратите към историята на марката и модата на осемдесетте: бунтарска и характерна черта, придаваща на марката уникално изображение.

Франко Москино, роден в Абиатеграсо през 1950 г., посещава Академията за изящни изкуства в Милано, на 17-годишна възраст, с голямата мечта да стане художник, което едва ли е изненадващо, когато погледнем щампите и цветовете, използвани за колекциите на марката.

За да плати обучението си, Франко започва да върши дребни работи, като илюстратор на списания на свободна практика.

Така през 1971 г., на 21-годишна възраст, той започва сътрудничество с Джани Версаче и няколко години по-късно става дизайнер на марката дрехи Cadette, която напуска през 1982 г.

През 1983 г. се ражда първата колекция Moschino за жени, а година по-късно и тази, посветена на мъжете; през 1986 г. следва Moschino Jeans, а през 1987 г. първият дамски аромат на марката е представен на публиката.

Особеността на Франко Москино беше непрекъснато да се преоткрива, както в живота, така и в модата. От колекция в колекция, от година на година, сред цветни, щамповани дрехи, картини с различни изображения в сравнение с тези, които се намират във всички други модни къщи, Москино даде живот на напълно иновативен начин за разбиране на модата и жената.

С непочтителен и новаторски дух, Moschino предложи иронични варианти на костюми на Chanel, аксесоари, изработени от евтини, но умишлено крещящи материали, поли, ушити от рециклирани вратовръзки на бизнесмени и много други.

Малко след това се появвяра линията Cheap and Chic за мъже и жени, които завладяват пазара през 1989 г. През същите години Moschino отварят първите магазини в Италия и започват еко-кампания, наистина изпреварила времето си, вдъхновена от уважението към природата и животните, под мотото „Природата е по-добра от модата“.

Love Moschino е родена през 2008 г.: игрива, жизнена и супер шик линия, нещо като второстепенна сестра на основната марка. Предназначенa за мъже и жени (и дори детска линия), която обича да нарушава правилата на дрескода и да изгражда свой собствен личен и нетрадиционен стил.

Love Moschino следователно запазва целия творчески, интелигентен и ироничен характер на Moschino, но се смесва с всички ценности на „любовта“: емпатия и чувство. Универсална, положителна дума, призната в целия свят, която сякаш внася нова енергия в марка, която вече е добре установена и оценена.

Какви са неговите отличителни черти? Поп арт щампи, сърца, златни верижки, макси надписи и ярки цветове. Ироничният, изненадващ и непочтителен стил, който намери своя максимален израз благодарение на творческия гений на Джеръми Скот.

Цените на линията Love Moschino определено са по-ниски и достъпни от модната линия на Moschino и позволява на всеки да носи творенията на тази цветна и емблематична марка.

Марка, която е много подходяща за духа на Свети Валентин, благодарение на символа на вездесъщото сърце върху дрехите и аксесоарите.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани