Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Dirk Bikkembergs

Dirk Bikkembergs

Dirk Bikkembergs е роден на 2 януари 1959 г. в Бон, Германия. След гимназията Дирк Биккембергс започва да посещава юридически факултет, но в крайна сметка решава да започне да учи в Кралската академия за изящни изкуства в Белгия. През 1982 г. Bikkembergs завършва, заедно с "Шестицата", други белгийски дизайнери Ан Демелейместер, Дрис Ван Нотен, Дирк Ван Сайн, Валтер Ван Бейрендънк и Мартин Маргиела.

След обучението си Бикембергс започва да работи за белгийски модни дизайнери, за да натрупа известен опит.

 

1985 г. е годината на пробива на Bikkembergs, когато печели влиятелната награда Golden Spindle за най-добър млад дизайнер в модата. Поради публичността, която го спохожда, спечелвайки тази награда, Дирк Биккембергс получава възможността от белгийска компания за обувки Monarca да създаде своя собствена линия обувки за мъже.

 

Първата му колекция, която се състои изцяло от обувки, стартира през 1986 г. През 1989 г. е готова първата му мъжка колекция, последвана четири години по-късно от женския еквивалент. Тази колекция е първата италианска колекция Bikkembergs 'Collection.

Качествените колекции на Dirk и нарастващата популярност му дават възможност да става все по-уверен в себе си. Партньорството помага на Дирк успешно да установи през 1992 г. своята женска линия.

 

През следващите пет години неговите шоута стават все по-популярни и размерът на пазара се разширява достатъчно, за да оправдае въвеждането на алтернативна линия. Скоро на пазара е представен Bikkembergs (бял етикет), колекция, насочена към по-широк пазар.

На търговския панаир Pitti Uomo във Флоренция, Италия, където беше специален гост през юни 2000 г., Dirk пусна нова колекция: Bikkembergs Jeans и Street wear (червен етикет).

 

Дирк прекарва последните 15 години в моделиране на творчески дух. В началото на 2000 г. Бикембергс извади една капка от цялата свършена работа в миналото, за да бъде възможно най-кратък. Дирк вижда не просто нова гама от дрехи, а истински нова философия за приближаване на дрехите до най-чистата им форма: дрехи без никаква връзка с модните термини, сезони или дори време. Неговите дрехи и обувки са изявление, което няма да избледнее след шест месеца,а ще продължи с години.

Марката обхваща три отделни линии, всяка от които предлага облекло, обувки и аксесоари.

 

Колекцията „Черен етикет“ Dirk Bikkembergs олицетворява ценностите, изразени в работата на Dirk като цяло: здравето на ума и тялото, но на по-високо ниво. Съчетание от футуристична технология и занаятчийска ръчна работа.

 

Втората линия, известна просто като колекция от „бели етикети“ Bikkembergs, първоначално е замислена (1996) като отговор на търсенето на пазара за по-основни и по-достъпни стилове по отношение на първата линия.

Bikkembergs Sport като отделна линия беше официално лансирана за сезона пролет лято 2004 г., въпреки че Dirk е разработил мотива Sport и е експериментирал с футболна концепция в други линии още през 1999 г.

The Look

Dirk Bikkembergs се опитват да илюстрират, че мъжката сила при мъжете съществува и при жените. Жените премахнаха всички мачо елементи от мъжката колекция и показаха, че мъжката сила се превръща в сила на сексуалност, сила и увереност, когато се трансферира към тях. На първите ревюта жените се присъединяваха към мъжете на сцената и вървяха заедно, дори облечени по същество в една и съща дреха, но адаптирана за жени. Силата на мачото се проявява в секси сила за жените с тяхната идентичност и женственост. Колекцията Bikkembergs (бял етикет) наследява самата същност на ‘Dirk Bikkembergs’, със същата сила, характер и производителност. Паралелна колекция от неподвластни на времето разпознаваеми продукти, дефинирани чрез визията на Dirk за изрязване и иновативно използване на тъкани. От самото начало тя никога не се е възприемала като втора линия и има самостоятелна идентичност. Това е по-достъпна колекция от алтернативни и опростени продукти, които са изработени по точни стандарти с внимание към качественото покритие и небрежните детайли. Човекът, който носи „Dirk Bikkembergs“, също трябва да носи „Bikkembergs“. Това е същият човек. Тениска „Bikkembergs“ под яке „Dirk Bikkembergs“. ‘Dirk Bikkembergs’ осигурява корените и всичко останало се разклонява оттам. С червения си етикет Дирк прекарва голяма част от предишните две години в  усърдно усъвършенстване на чифт деним. Резултатът е чифт дънки, които са поразително човешки, за разлика от безвъзвратно индустриалното усещане от последното десетилетие за деним. Този човешки аспект винаги е бил мания за дизайнерите на дънки, но по някакъв начин винаги са успявали да пропуснат смисъла: от изтъркани до индустриално замърсени, производството е било насочено единствено към пресъздаване на „използвани“ джинси, но същността на използвания чифт дънки не може да се копира. Дирк е дал на дънките си тяло и душа, кожа и история. Дърк вече изясни посланието си. Доказвайки, че може да прави иновативни дрехи в уникално структурирана форма.

Разгледайте нашите оферти от Bikkembergs. Постоянни намаления, безплатна доставка и връщане.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани