Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Valentino by Mario Valentino

 Valentino  by Mario Valentino

Неапол, Италия 1952 г. Марио Валентино отваря студиото си и оттогава насам седалището на компанията, която се превърна в световен лидер в производството на кожени изделия и в момента е  производител на обувки, аксесоари и висша мода.

Историята води началото си от началото на миналия век, при управлението на крал Умберто II Савойски; Бащата на Марио Винченцо вече беше известен в и около Неапол и дори по-далеч под етикета „Валентино“.

Избраните кожи, експертната изработка и абсолютната грижа и внимание към детайлите не биха могли да останат незабелязани нито за кралските особи на Савойския дом, нито за местните аристократи или международни знаменитости.По това време от ателието се изпращаха само двадесет чифта обувки на ден; почти „направени по мярка“, еднократни парчета, практически уникални по рода си, например митичният плосък сандал, отдалечен на светлинни години от най-добрия тон на времето, но потресаващо разкритие за бъдещия вкус.

Беше онази далечна 1954 г., опростен плосък сандал с  украса; коралово цвете и две фини нишки от коралови мъниста, минута, но ценно „задължително“, повече от обувки; огледало на времето, което е завладяло и е направило история.

За първи път видян по време на модната седмица в Алта Мода в Рим, този прост сандал очарова и омагьоса всички от обществеността до купувачите и пресата. Той все още е изложен в музея на Бали в Шоненверд, Швейцария, до обувките, носени от кралица Елизабет II в деня на нейната сватба.

Стойността на тези обувки спечели първа статия във френския Vogue и проправи пътя за договора със студиото на I. Miller в Ню Йорк; единствената компания в Америка, която по това време е внасяла и разпространявала луксозни обувки и кожени изделия в САЩ.

Самият Марио Валентино е велик покровител на изкуствата и със своята лична, дълбока и страстна концепция за изкуство и сарториална елегантност като унисон, вдъхновява творчеството му и е съвместим и с любимите си художници като Анди Уорхол, Джио Помодоро, Робърт Раушенберг, американец художник и график, чиито ранни творби очакват движението за поп арт и всички които също споделят и оценяват същите негови идеи.

Неаполитанското му сърце остава твърдо и на малкото му работно място в района на Санита в Неапол все още може да се вдъхне същността на онзи добър вкус и елегантност, типични за културата на град Партенопе.

През 1966 г. Марио се завръща в Неапол от Америка и концентрира творчеството си върху чанти и аксесоари за вечер и през деня, а понякога и малко спортно.

От седемдесетте години, сътрудничество с дизайнери от калибъра на Карл Лагерфелд, Джорджо Армани, Джани Версаче и Клод Монтана, отпечатъкът Марио Валентино се разпростира върху облеклото, което може да се определи само като модерно или авангардно.

Кожени якета, тренчове, поли и рокли, това е мястото, където марката определя своето отличително превъзходство.

През тези години най-големите топ модели на своето време бяха призовани да свидетелстват и да допринесат за успеха на модната къща; Veruska, Pat Cleveland да назове само две, в комбинация със запомнящите се рекламни кампании на фотографските гении на Робърт Mapplethorpe, Richard Avedon, Tyen, Oliviero Toscani и Helmut Newton, те обединиха философията на Марио Валентино за изкуството и дизайна в един „адрес“ .

Както винаги, готов и нетърпелив за нови преживявания, през март 1979 г. Марио Валентино участва в първата седмица на модата в Милано и извежда на модния подиум собствената си колекция.

Благодарение на традицията на майсторство и технологични иновации, кожите и кожите изглеждат винаги по-скоро като плат със своята лекота, мекота, гъвкавост и комфорт; всички разбира се поверени на способния и специализиран италиански екип от професионалисти.

Сред някои от нашите клиенти можем да отбележим Фара Диба, императрица на пауновия трон и съпруга на персийския шах, Жаклин Кенеди Онасис, първа дама на Съединените щати, Консуело Креспи, италианска графиня и влиятелен моден редактор за Vogue, Мария Калас, дива на операта, носител на Оскар Елизабет Тейлър, Катрин Денев и Катрин Спаак известни френски актриси, близнаците Кеслер международни певци на кабарето през шейсетте години, италианските актриси Моника Вити, Музата на Микеланджело Антониони, Илария Очини, Лора Ефрикан и Стефания Сандрели, италианската певица Орнела Ванони и др.

Разгледай нашата селекция чанти тук: https://olsimple.com/brand/698/valentino-by-mario-valentino.html

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани